Täcke och ID-kort

Täcke

När hunden arbetar i offentlig miljö bär den ett tjänstestäcke. Täcket är en signal till hunden att den arbetar, och samtidigt en signal till omgivningen att inte störa eller locka på hunden. Du är välkommen att tala med föraren men inte med hunden.

Under utbildningen bär hunden ett gult täcke med röda fickor med texten ”träningsekipage” som visar att den är elev och tränas. Efter avklarad examen byts detta till ett helgult täcke som visar att hunden nu är en certifierad assistanshund. Observera att även en hund i utbildning behöver arbeta ostört när täcket är på!

Hemma utför hunden sina arbetsuppgifter utan täcke när föraren behöver hjälp. När hunden inte bär sitt täcke är den ledig och leker och tränar med sin förare precis som andra hundar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyare gult tjänstetäcke (diabeteshund)

© SoS

Förarläger Fiskeboda fre lör 170

 

 

 

 

 

 

 

Nyare rödgult träningstäcke (servicehund)

© SoS

servicehunden Ior

Äldre gult tjänstetäcke (servicehund) © SoS

Förarutb 080601 - 059

Äldre rött träningstäcke (signalhund) © SoS

ID-kort

Alla SoS assistanshundsekipage med hund i täcke kan vid behov visa upp ett id-kort med uppgifter på både hund och förare. Där framgår hundens namn och ras, id- och chipnummer, förarens namn och telefonnummer och även kontaktuppgifter till SoS kansli och hemsida. På baksidan kan man läsa Livsmedelsverkets regler.

id_hund_86x54.indd
id_livsm_86x54.indd

© SoS